Υλικά

Για 1 βάζο (περίπου 400 γρ.) 

  • 5 κυδώνια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι λευκό, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε κυβάκια
  • 5 βερίκοκα αποξηραμένα, κομμένα σε κυβάκια
  • 3 κ.σ. σταφίδες ξανθές
  • 140 γρ. ξύδι βαλσαμικό λευκό ή μηλόξυδο
  • 160 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.γ. μουστάρδα dijon, με ολόκληρους σπόρους σιναπιού
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
  • ¼ κ.γ. κύμινο, τριμμένο
  • ¼ κ.γ.  κανέλα, τριμμένη
  • ½ κ.γ. κάρδαμο, τριμμένο
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 250 γρ. νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το γλυκοπικάντικο chutney με κυδώνι και τζίντζερ ζεσταίνουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα κυδώνια, το τζίντζερ και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμη.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο νερό ακόμη.
  4. Τα τελευταία 10λεπτά δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να βράζουμε για να δέσει το chutney.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο και διατηρούμε το chutney στο ψυγείο.

Μπορούμε να εμπλουτίσουμε το chutney με μήλο και αχλάδι.