
Υλικά
Για 1 βάζο (περίπου 400 γρ.)
- 5 κυδώνια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
- 1 κρεμμύδι λευκό, ψιλοκομμένο
- 80 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε κυβάκια
- 5 βερίκοκα αποξηραμένα, κομμένα σε κυβάκια
- 3 κ.σ. σταφίδες ξανθές
- 140 γρ. ξύδι βαλσαμικό λευκό ή μηλόξυδο
- 160 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.γ. μουστάρδα dijon, με ολόκληρους σπόρους σιναπιού
- 4 κόκκους μπαχάρι
- ¼ κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
- ¼ κ.γ. κύμινο, τριμμένο
- ¼ κ.γ. κανέλα, τριμμένη
- ½ κ.γ. κάρδαμο, τριμμένο
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 250 γρ. νερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Σε αντικολλητική κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2'.
- Προσθέτουμε τα κυδώνια, το τζίντζερ και σοτάρουμε για 3' ακόμη.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 50'. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο νερό ακόμη.
- Τα τελευταία 10' δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να βράζουμε για να δέσει το chutney.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο και διατηρούμε το chutney στο ψυγείο.
Μπορούμε να εμπλουτίσουμε το chutney με μήλο και αχλάδι.