Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (χτένι, σπαλομίτα, ελιά), κομμένο σε μπουκιές
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 2 καρότα
- 1 κρεμμύδι ολόκληρο
- 20 καρφάκια γαρίφαλο
Για τη γαρνιτούρα
- 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 4 καρότα καθαρισμένα και κομμένα στο ίδιο μέγεθος με τις πατάτες
- 20 μανιτάρια
Για τη σάλτσα
- 30 γρ. βούτυρο
- 30 γρ. αλεύρι
- 1 κρόκο αυγού
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Pinot Blanc από την Αλσατία με αρώματα λευκών άνθεων, εσπεριδοειδών και μήλου σε φόντο λευκού πιπεριού. Η πρότασή μας: Pinot Blanc Les Princes Abbés - Domaine Schlumberger
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Βάζουμε το μοσχάρι σε κατσαρόλα με νερό να πάρει μια βράση. Το βγάζουμε, το ξεπλένουμε και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
- Καρφώνουμε τα γαρίφαλα στο κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το καρότο, το σέλινο και ανάλογο αλατοπίπερο. Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 45’ με 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
- Σε ξεχωριστή κατσαρόλα με νερό βάζουμε τα καρότα της γαρνιτούρας να βράσουν για 5’. Εν συνεχεία ρίχνουμε τις πατάτες και τα μανιτάρια και βράζουμε για άλλα 10’.
- Σουρώνουμε τα λαχανικά, τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε μέσα και το κρέας.
- Φτιάχνουμε τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει μια πάστα. Προσθέτουμε το ζωμό από το βράσιμο του μοσχαριού ανακατεύοντας ζωηρά και μόλις δέσει λίγο το τραβάμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε κρέμα γάλακτος με το λεμόνι και το αυγό και τα ενσωματώνουμε στη σάλτσα, ανακατεύοντας ελαφρώς. Εν συνεχεία δένουμε με αυτή το κρέας με τα λαχανικά.
- Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.