Υλικά
  • 8 αγκινάρες φρέσκιες

Για τη σως

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Λευκό Κρασί! Μοσχοφίλερο με έντονα αρώματα από άνθη εσπεριδοειδών, αγιόκλημα και ροδοπέταλα, υψηλή οξύτητα και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Μαντινεία Κτήμα Σκούρα

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τις αγκινάρες λαδολέμονο πρώτα καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
  2. Μεταφέρουμε το νερό σε κατσαρόλα, μαζί με τις αγκινάρες. Αλατίζουμε.
  3. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν για μισή ώρα περίπου.
  4. Σε βαζάκι, χτυπάμε καλά όλα τα υλικά της σος, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Στραγγίζουμε τις αγκινάρες, τις τοποθετούμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σος, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Αυτή η σαλάτα τρώγεται καλύτερα χλιαρή.