
Υλικά
- 8 αγκινάρες φρέσκιες
Για τη σως
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. μέλι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λευκό Κρασί! Μοσχοφίλερο με έντονα αρώματα από άνθη εσπεριδοειδών, αγιόκλημα και ροδοπέταλα, υψηλή οξύτητα και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Μαντινεία Κτήμα Σκούρα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τις αγκινάρες λαδολέμονο πρώτα καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
- Μεταφέρουμε το νερό σε κατσαρόλα, μαζί με τις αγκινάρες. Αλατίζουμε.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν για μισή ώρα περίπου.
- Σε βαζάκι, χτυπάμε καλά όλα τα υλικά της σος, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Στραγγίζουμε τις αγκινάρες, τις τοποθετούμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σος, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Αυτή η σαλάτα τρώγεται καλύτερα χλιαρή.