Στο Crios beach bar & restaurant η παραλία είναι πανέμορφη, ο χώρος με την πρώτη ματιά δείχνει διακριτικά αλλά εξαιρετικά φροντισμένος και το φαγητό δεν έρχεται απλώς να συνοδεύσει το ειδυλλιακό περιβάλλον. Το αντίθετο, είναι τόσο καλοφτιαγμένο που αποτελεί από μόνο του λόγο να επισκεφτείς το εστιατόριο, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Μιλάμε για έναν γαστρονομικό προορισμό που στέκει πάνω στο κύμα, κοιτάζει το λιμάνι από μακριά και σε καλεί να χαλαρώσεις με το αεράκι της Πάρου, κρατώντας στο χέρι ένα ποτήρι λευκό κρασί, καθώς ο ήλιος χάνεται πίσω από την Παροικιά.

Ο χώρος είναι σχεδιασμένος με γούστο και απλότητα, χωρίς φτιασιδώματα. Πέτρα, ξύλο, γήινα χρώματα, όλα σε μια απόλυτη αρμονία με το τοπίο. Δεν είναι σίγουρα ένα ακόμη beach bar. Είναι μια εμπειρία που μιλάει στις αισθήσεις με κάθε λεπτομέρεια, από την αισθητική μέχρι την κουζίνα.

Η θάλασσα στο πιάτο σου

Crios Beach Bar & Restaurant

O head chef Σπύρος Δήμητσας, ο chef Ιπποκράτης Αναγνωστέλης και ο pastry chef Δημήτρης Χρονόπουλος.

Πίσω από το μενού βρίσκεται ο βραβευμένος executive chef Ιπποκράτης Αναγνωστέλης, μαζί με τον head chef Σπύρο Δήμητσα. Στην εντυπωσιακή, ανοιχτή κουζίνα με τον ξυλόφουρνο που καίει ασταμάτητα, η ομάδα τους δημιουργεί πιάτα που μιλούν τη γλώσσα της Μεσογείου, πάντα με μια σύγχρονη, ανεπιτήδευτη ματιά - και μερικές ασιατικές πινελιές για τον απαιτητικό ουρανίσκο.

Η αρχή γίνεται με μια αφράτη λαδένια, σερβιρισμένη με βούτυρο ελαιολάδου. Απλή και σπιτική, ξυπνά μνήμες από καλοκαίρια στο χωριό. Δίπλα της, ο καπνιστός ταραμάς με yuzu tobiko και αυγά χελιδονόψαρου σε ταξιδεύει. Κρέμα βελούδινη, με αλμυρή ένταση και δροσιά εσπεριδοειδών που δε σε αφήνουν να σταματήσεις σε μια πιρουνιά.

Crios Beach Bar & Restaurant

Crios Beach Bar & Restaurant

Η φρεσκάδα της θάλασσας κορυφώνεται στο σεβίτσε μαγιάτικου. Το ψάρι λούζεται σε σάλτσα yuzu με μίσο, τσίλι, κρεμμύδι, σίσο και ντομάτα. Κάθε μπουκιά είναι μια βουτιά στη θάλασσα. Και μετά έρχονται οι καραβίδες μαριναρισμένες με lime, ελαιόλαδο και μυρώνια - ένα πιάτο που σε κάνει να κλείνεις τα μάτια για να νιώσεις καλύτερα τις γεύσεις του.

Αξίζει να τσιμπολογήσεις τον τραγανό, τηγανητό γαύρο με κρεμμύδι, σερβιρισμένο πάνω σε μηλόξυδο που κάνει τη διαφορά και σε κατευθύνει σε άλλο γευστικό δρόμο από τον προφανή. Ή το τηγανητό καλαμάρι που, όσο υπερβολικό και αν ακούγεται, δεν μοιάζει με κανένα άλλο που έχεις δοκιμάσει σε νησί. Ο σεφ το μαρινάρει σε σησαμέλαιο, ντάσι και τζίντζερ πριν το περάσει από τεμπούρα και το σερβίρει με ντρέσινγκ lime και κουρκουμά. Τραγανό, ζουμερό, με βαθιά umami γεύση που σου μένει.

Crios Beach Bar & Restaurant

Η ομάδα της κουζίνας δημιουργεί πιάτα που μιλούν τη γλώσσα της Μεσογείου.

Crios Beach Bar & Restaurant

Το Crios είναι μια εμπειρία που μιλάει στις αισθήσεις με κάθε λεπτομέρεια, από την αισθητική μέχρι την κουζίνα.

«Μου αρέσει να δουλεύω με φρέσκα μυρωδικά και καθαρές γεύσεις, χωρίς εύκολους εντυπωσιασμούς», λέει ο Σπύρος Δήμητσας. Και το αποδεικνύει στα λινγκουίνι του, βρασμένα σε ζωμό από κυδώνια με τσίλι, σκόρδο και μαϊντανό, και φυσικά, σερβιρισμένα με κυδώνια - ένα πιάτο που μοσχοβολά θάλασσα. Εξίσου ενδιαφέρον είναι το κουσκουσάκι με φρέσκα μύδια, φινόκιο και λευκό κρασί. Μια comfort εκδοχή που δεν χάνει την κομψότητά της.

Από τα highlights, το φρικασέ με σφυρίδα, κρέμα σελινόριζας, χόρτα και αυγολέμονο με yuzu - ένα πιάτο σχεδόν ποιητικό, ισορροπημένο και φίνο.

Crios Beach Bar & Restaurant

Ο pastry chef Δημήτρης Χρονόπουλος.

Crios Beach Bar & Restaurant

Η μους σοκολάτα γάλακτος με toffee caramel, αλμυρά φιστίκια και παγωτό βανίλια προσφέρει το απόλυτο παιχνίδι υφών και ισορροπίας.

Και όταν έρθει η ώρα του γλυκού, την επιμέλεια έχει ο σπουδαίος pastry chef Δημήτρης Χρονόπουλος, με εκτέλεση από τον ταλαντούχο Ορέστη Βασιλόγαμπρο. Τα κουρκουμπίνια με καραμελωμένα αμύγδαλα, παγωτό κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού είναι μια γλυκιά ανάμνηση παιδικής ηλικίας, με μια γερή δόση γκουρμέ αίσθησης. Η μους σοκολάτα γάλακτος με toffee caramel, αλμυρά φιστίκια και παγωτό βανίλια προσφέρει το απόλυτο παιχνίδι υφών και ισορροπίας. Και φυσικά, τα σπιτικά παγωτά ξυλάκι είναι μια νοσταλγική πινελιά, ιδανικά για τις στιγμές που θες απλώς να χαζεύεις τη θάλασσα.

Η sommelier Μαρία Λιάτη με γνώση και ενθουσιασμό προτείνει άψογους συνδυασμούς κρασιών, από μια λίστα που καλύπτει τον ελληνικό αλλά και διεθνή αμπελώνα, πάντα με στόχο να αναδείξει κάθε πιάτο. 

Το Crios Beach Bar & Restaurant είναι ένα μέρος που σε κάνει να νιώθεις οικεία από το πρώτο λεπτό. Με ευγενικό προσωπικό, ατμόσφαιρα χαλαρή αλλά εκλεπτυσμένη και κουζίνα που τιμά τη γεύση χωρίς περιττές επιδείξεις, θα γίνει αναμφίβολα ο αγαπημένος σου καλοκαιρινός προορισμός στην Πάρο. Από τον πρωινό καφέ με θέα το Αιγαίο, μέχρι το δείπνο όταν το ηλιοβασίλεμα βάφει τον ουρανό ροζ, είναι το μέρος που θες να επιστρέφεις.

Crios Beach Bar & Restaurant

 

Krios, Voutima, Paros
 

Τηλέφωνο: 69-89.00.05.55

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή 10:00 - 22:00