
Υλικά
Για το ceviche
- 200 γρ. χταπόδι βρασμένο και κομμένο σε κομμάτια
- 200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες και ελαφρώς ζεματισμένες
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
- xυμός από 4 λάιμ
- 1 κ.σ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 γλυκοπατάτα, ψημένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
Για τη σάλτσα (Leche de Tigre)
- χυμός από 2 λάιμ
- 50 ml ζωμό ψαριού ή ζωμό από το βρασμένο χταπόδι
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
- ½ μικρή πιπεριά τσίλι
- 50 ml γάλα καρύδας ή γάλα εβαπορέ
- 1 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι φεσκοτριμμένο
- 50 ml ελαιόλαδο
Για το λάδι βοτάνων
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κόλιανδρος ή βασιλικός ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. ξύσμα λάιμ
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το χταπόδι με γλυκοπατάτα και γαρίδα, πρώτα ετοιμάζουμε το ceviche. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χταπόδι, τις γαρίδες, το κόκκινο κρεμμύδι, το τσίλι, τον κόλιανδρο, το χυμό λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήνουμε το μείγμα να «μαριναριστεί» για 10-15 λεπτά στο ψυγείο.
- Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα (Leche de Tigre). Χτυπάμε όλα τα υλικά της στο μπλέντερ μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε, αν χρειάζεται, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ετοιμάζουμε και το λάδι βοτάνων ανακατεύοντας το ελαιόλαδο με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή βασιλικό και το ξύσμα λάιμ.
- Τέλος, σε ένα βαθύ πιάτο, ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα και προσθέτουμε προσεκτικά το ceviche στο κέντρο του πιάτου. Γαρνίρουμε με τα κομμάτια γλυκοπατάτας και διακοσμούμε με σταγόνες από το λάδι βοτάνων.