Υλικά
- 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
- 3 πιπεριές πράσινες κέρατο, χοντροκομμένες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, χοντροκομμένες
- 2 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
- 2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
- ½ κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη
- 40 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 2 κ.σ. ούζο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ροζέ, blend των ποικιλιών Grenache, Syrah και Αγιωργίτικο. Η πρότασή μας: Idylle Rose - La Tour Melas
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το νηστίσιμο σπεντζοφάι με γαρίδες, ζεσταίνουμε σε ευρύχωρο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες (τριμμένες και χοντροκομμένες), αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση, και σβήνουμε με το ούζο.
- Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ πασπαλίζουμε με μπούκοβο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα και λίγα λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμη.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το θαλασσινό σπεντζοφάι ζεστό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις γαρίδες με τόνο φιλέτο ή σκουμπρί.