Σπεντζοφάι με γαρίδες

Υλικά
  • 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • 3 πιπεριές πράσινες κέρατο, χοντροκομμένες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, χοντροκομμένες
  • 2 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 2 ντομάτες ώριμες,  τριμμένες
  • ½ κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 2 κ.σ. ούζο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ροζέ, blend των ποικιλιών Grenache, Syrah και Αγιωργίτικο. Η πρότασή μας: Idylle Rose - La Tour Melas

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το νηστίσιμο σπεντζοφάι με γαρίδες, ζεσταίνουμε σε ευρύχωρο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές.
  2. Προσθέτουμε τις ντομάτες (τριμμένες και χοντροκομμένες), αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση, και σβήνουμε με το ούζο.
  3. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ πασπαλίζουμε με μπούκοβο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
  4. Μαγειρεύουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα και λίγα λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμη.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το θαλασσινό σπεντζοφάι ζεστό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις γαρίδες με τόνο φιλέτο ή σκουμπρί.