Υλικά
- 800 γρ. κιμά κοτόπουλου
- 1 ντομάτα μικρή, τριμμένη, χωρίς τη φλούδα
- 1 πιπεριά κέρατο
- 1 κρεμμύδι
- 5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 2 φέτες ψωμί χοντρές, μουλιασμένες, χωρίς την κόρα
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για το άλειμμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ροζέ από την ποικιλία Λημνιό, με αρώματα κερασιού και τριαντάφυλλου, δροσιστική οξύτητα και μακριά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Λημνιό Gkirlemis Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα κεφτεδάκια κοτόπουλο πολτοποιούμε στον πολυκόφτη την πιπεριά και το κρεμμύδι.
- Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, την ντομάτα, το κρεμμύδι με την πιπεριά, τον μαϊντανό, το αυγό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Στίβουμε πολύ καλά το ψωμί και το θρυμματίζουμε μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
- Ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ρηχό ταψί και το λαδώνουμε.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί. Πιέζουμε λίγο με το δάχτυλο την κορυφή τους, να πλατύνουν.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα κεφτεδάκια.
- Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε στο μείγμα ½ φλ. τυρί κίτρινο, τριμμένο.
- Το ψωμί μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ½ φλ. κορν φλέικς τριμμένα ή 5 κ.σ. βρώμη.
- Αν προτιμάμε μπορούμε να τηγανίσουμε τα κεφτεδάκια σε ένα μείγμα από ελαιόλαδο και ηλιέλαιο.
- Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με μια σως μουστάρδας που φτιάχνουμε εύκολα ανακατεύοντας 2 κ.γ. μέλι, χυμό από 1 λεμόνι, ¼ φλ. μουστάρδα και μερικά κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Ελένη Ψυχούλη