Υλικά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο μεγάλο, κομμένο σε μικρά καρεδάκια
  • 1 πατάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 4 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 4 κλωναράκια μαϊντανό
  • το ¼ από ένα λάχανο μικρό, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 φλ. φασόλια λευκά, ψιλά που έχουμε βράσει al dente σε αλατισμένο νερό από την προηγούμενη
  • ½ κουτάκι αποφλοιωμένα ντοματάκια κομμένα σε καρεδάκια
  • 100 γρ. κοντό ζυμαρικό όπως κοραλάκι, κοφτό μακαρονάκι ή κάποιο ψιλό ζυμαρικό για σούπα (πεπονάκι, αστεράκι ή γραμματάκια)
  • παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Αγιωργίτικο και Syrah με αρώματα φράουλας, βύσσινου και κερασιού, πικάντικες νότες και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Mythic River Rose Κτήμα Γκόφα 
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σούπα μινεστρόνε με ζυμαρικά και φασόλια ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο, την πατάτα, το σέλινο και τον μαϊντανό.
  2. Προσθέτουμε και το λάχανο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα φασόλια και την ντομάτα, καλύπτουμε με νερό, αλατίζουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  4. Μαγειρεύουμε για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  5. Τα τελευταία 5-10 λεπτά ρίχνουμε και το ζυμαρικό, ανάλογα με τις οδηγίες βρασμού της συσκευασίας του.
  6. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προαιρετικά με τριμμένη παρμεζάνα.