Υλικά
  • 8 φέτες ψωμί πολύσπορο ή χωριάτικο
  • 1 κονσέρβα τόνο σε λάδι, στραγγισμένο
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα ή γιαούρτι
  • 1 μικρή χούφτα ελιές πράσινες, χοντροκομμένες
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο μικρό, ψιλοκομμένο
  • 4 φύλλα μαρούλι, καλά πλυμένα και στεγνωμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
     
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1.  Για το σάντουιτς με τόνο, πράσινες ελιές και μαρούλι ανακατεύουμε σε μπολ τον τόνο με τη μαγιονέζα ή το γιαούρτι, τις ελιές και το κρεμμυδάκι. Αλατοπιπερώνουμε.
  2. Στρώνουμε ένα φύλλο μαρουλιού σε μία φέτα ψωμιού, απλώνουμε το μείγμα τόνου, ακόμα ένα φύλλο μαρουλιού και καλύπτουμε με δεύτερη φέτα ψωμιού.
  3. Επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα σάντουιτς.
  4. Σερβίρουμε αμέσως.

Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένη κάπαρη ή αγγουράκι τουρσί.