Υλικά
- 8 φέτες ψωμί πολύσπορο ή χωριάτικο
- 1 κονσέρβα τόνο σε λάδι, στραγγισμένο
- 2 κ.σ. μαγιονέζα ή γιαούρτι
- 1 μικρή χούφτα ελιές πράσινες, χοντροκομμένες
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο μικρό, ψιλοκομμένο
- 4 φύλλα μαρούλι, καλά πλυμένα και στεγνωμένα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το σάντουιτς με τόνο, πράσινες ελιές και μαρούλι ανακατεύουμε σε μπολ τον τόνο με τη μαγιονέζα ή το γιαούρτι, τις ελιές και το κρεμμυδάκι. Αλατοπιπερώνουμε.
- Στρώνουμε ένα φύλλο μαρουλιού σε μία φέτα ψωμιού, απλώνουμε το μείγμα τόνου, ακόμα ένα φύλλο μαρουλιού και καλύπτουμε με δεύτερη φέτα ψωμιού.
- Επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα σάντουιτς.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένη κάπαρη ή αγγουράκι τουρσί.
Αμαρυλλίς Τσέγκου