
Υλικά
- 8 φέτες ψωμί του τοστ
- 4 φέτες ζαμπόν
- 100 γρ. τυρί γραβιέρα ή γκρουγιέρ, τριμμένο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 200 ml γάλα
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το croque monsieur (κροκ μεσιέ) πρώτα φτιάχνουμε την μπεσαμέλ: Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε σιγά - σιγά το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Αλείφουμε τις μισές φέτες ψωμιού με μπεσαμέλ και βάζουμε από πάνω 1 φέτα ζαμπόν και τριμμένο τυρί. Σκεπάζουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμιού και καλύπτουμε ξανά με μπεσαμέλ και τυρί.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Για πιο τραγανό αποτέλεσμα, μπορούμε να φρυγανίσουμε τις φέτες ψωμιού λίγα λεπτά πριν τη σύνθεση του τοστ.