Κυριακάτικο τραπέζι: Φράση ιερή, χιλιάδες συναισθήματα και αναμνήσεις. Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας μας έχουν κάνει πια να ξεχάσουμε τι σημαίνει να μαζευόμαστε γύρω από το τραπέζι με τους αγαπημένους μας και να απολαμβάνουμε ζεστό φαγητό, παρέα με ένα ποτήρι κρασί. Πιο χαλαρά και όχι στα βιαστικά, όπως γίνεται καθημερινά στο γραφείο. 

Η Κυριακή όμως είναι πάντα η καλύτερη ευκαιρία για να διατηρήσουμε αυτή την παράδοση που είναι γεμάτη αγάπη, ζεστασιά και νοστιμιά, με φαγητά που είναι άμεσα συνδεδεμένα με κάποια από τα καλύτερά μας συναισθήματα. Άλλωστε, «Κυριακή, γιορτή και σχόλη, να 'ταν η βδομάδα όλη», που λέει και το άσμα. 

Αν παρακολουθείς τα εβδομαδιαία μενού που ετοιμάζουμε, θα έχεις παρατηρήσει ότι το κυρίως πιάτο αυτής της ημέρας είναι πάντα λίγο πιο περιποιημένο, λίγο πιο «κιμπάρικο», με τη φροντίδα που του χρειάζεται. Εδώ όμως συγκεντρώσαμε και κάποιες από τις πιο αγαπημένες μας συνταγές, για το οικογενειακό τραπέζι που θα κάνουν το σπίτι να μυρίσει. Από μοσχάρι στιφάδο, παραδοσιακό γιουβέτσι με μοσχάρι, αλλά και ένα εναλλακτικό, χοιρινό με δαμάσκηνα και κάστανα και λαχανοντολμάδες, μέχρι διεθνείς γεύσεις, όπως η γεμιστή πορκέτα, τα κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ και η ισπανική παέγια όλα βρίσκουν τη θέση τους στο τραπέζι της Κυριακής. Βάλε ποδιά και ξεκίνα.