
Υλικά
- 300 γρ. ζυμαρικά μικρά της επιλογής μας
Για τη βινεγκρέτ
- 50 γρ. μαϊντανό
- περίπου 10 κλαράκια θυμάρι φρέσκο, μόνο τα φύλλα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 250 ml ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι λευκό βαλσαμικό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
- φύλλα ροκάς
- φιλέ αμυγδάλου
- φλοίδες παρμεζάνας
Ένα λευκό κρασί από την Ιταλία ή ένα Sauvignon Blanc από την Νέα Ζηλανδία. Η πρότασή του WSPC: Vermentino Antinori ή Astrolabe Sauvignon Blanc
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη μακαρονοσαλάτα με ρόκα και παρμεζάνα, βάζουμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ, εκτός από το ελαιόλαδο, στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο, χτυπάμε να ενσωματωθεί και αφήνουμε τη βινεγκρέτ στην άκρη.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο, αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Θέλουμε να γίνουν al dente.
- Τα στραγγίζουμε, μεταφέρουμε σε μπολ, περιχύνουμε με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά.
- Μοιράζουμε τη ρόκα στα πιάτα, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και σερβίρουμε με το φιλέ αμυγδάλου, την παρμεζάνα και την υπόλοιπη βινεγκρέτ.
Η βινεγκρέτ διατηρείται στο ψυγείο έως και 3 μέρες. Μπορούμε να την προσθέσουμε και σε ψητά λαχανικά, λευκό ψάρι ή βραστές πατάτες. Όσον αφορά τις τελευταίες, αν προσθέσουμε ελιές, κάπαρη και μια χοντροκομμένη πιπεριά Φλωρίνης, έχουμε μια νοστινότατη πατατοσαλάτα.