
Διατροφικές πληροφορίες, ανά μπάρα με γραμμές σοκολάτας
- Ενέργεια: 168 kcal
- Υδατάνθρακες: 24.2 γρ.
- Πρωτεΐνη: 6.1 γρ.
- Λιπαρά: 7.3 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 2.4 γρ.
- Φυτικές ίνες: 3.1 γρ.
- Μπάρες με πλήρη επικάλυψη σοκολάτας: 210 θερμίδες
- Snicker balls: 102 θερμίδες ανά ball
Υλικά
Για τη βάση
- 130 γρ. νιφάδες βρώμης καβουρδισμένες
- 100 γρ. φιστίκι αράπικο αλατισμένο
- 80 γρ. χουρμάδες μουλιασμένοι σε νερό καυτό
- 70 ml από το νερό που θα μουλιάσουν οι χουρμάδες
Για την καραμέλα
- 50 ml γάλα φυτικό
- 90 γρ. φιστικοβούτυρο
- 100 ml σιρόπι αγαύης
- 25 γρ. φιστίκι αράπικο αλατισμένο
Για την επικάλυψη
- 160 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα σπιτικά snickers αλέθουμε σε πολυκόφτη το φιστίκι, τη βρώμη και τους μουλιασμένους χουρμάδες με τα 70 ml από το νερό τους.
- Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαστάσεων 9x28 εκ., αδειάζουμε μέσα το μείγμα και πιέζουμε καλά με τα χέρια, ώστε να δημιουργήσουμε μια ομοιόμορφη βάση.
- Τοποθετούμε τη φόρμα στην κατάψυξη μέχρι να φτιάξουμε την καραμέλα.
- Σε κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το γάλα, το φιστικοβούτυρο, το σιρόπι αγαύης και ανακατεύουμε διαρκώς για λίγα λεπτά, μέχρι να δέσει η καραμέλα.
- Αδειάζουμε την καραμέλα πάνω από το μείγμα της βρώμης, ρίχνουμε τα φιστίκια ολόκληρα και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες ή μέχρι να σφίξουν τελείως.
- Μόλις το μείγμα σφίξει, ξεφορμάρουμε και χωρίζουμε σε 12 μπάρες.
- Σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα λιώνουμε τη σοκολάτα και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, καλύπτουμε την κάθε μπάρα με σοκολάτα ή σχηματίζουμε γραμμές.
Αν προτιμάμε τις μπουκιές αντί για μπάρες, χωρίζουμε σε 24 μπαλάκια, βουτάμε στη σοκολάτα και απολαμβάνουμε snickers balls.