Διατροφικές πληροφορίες, ανά μπάρα με γραμμές σοκολάτας

  • Ενέργεια: 168 kcal
  • Υδατάνθρακες: 24.2 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 6.1 γρ.
  • Λιπαρά: 7.3 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2.4 γρ.
  • Φυτικές ίνες: 3.1 γρ.

 

  • Μπάρες με πλήρη επικάλυψη σοκολάτας: 210 θερμίδες
  • Snicker balls: 102 θερμίδες ανά ball
Υλικά

Για τη βάση

  • 130 γρ. νιφάδες βρώμης καβουρδισμένες
  • 100 γρ. φιστίκι αράπικο αλατισμένο
  • 80 γρ. χουρμάδες μουλιασμένοι σε νερό καυτό
  • 70 ml από το νερό που θα μουλιάσουν οι χουρμάδες

Για την καραμέλα

  • 50 ml γάλα φυτικό
  • 90 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 100 ml σιρόπι αγαύης
  • 25 γρ. φιστίκι αράπικο αλατισμένο

Για την επικάλυψη

  • 160 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα σπιτικά snickers αλέθουμε σε πολυκόφτη το φιστίκι, τη βρώμη και τους μουλιασμένους χουρμάδες με τα 70 ml από το νερό τους.
  2. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαστάσεων 9x28 εκ., αδειάζουμε μέσα το μείγμα και πιέζουμε καλά με τα χέρια, ώστε να δημιουργήσουμε μια ομοιόμορφη βάση.
  3. Τοποθετούμε τη φόρμα στην κατάψυξη μέχρι να φτιάξουμε την καραμέλα.
  4. Σε κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το γάλα, το φιστικοβούτυρο, το σιρόπι αγαύης και ανακατεύουμε διαρκώς για λίγα λεπτά, μέχρι να δέσει η καραμέλα.
  5. Αδειάζουμε την καραμέλα πάνω από το μείγμα της βρώμης, ρίχνουμε τα φιστίκια ολόκληρα και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες ή μέχρι να σφίξουν τελείως.
  6. Μόλις το μείγμα σφίξει, ξεφορμάρουμε και χωρίζουμε σε 12 μπάρες.
  7. Σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα λιώνουμε τη σοκολάτα και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, καλύπτουμε την κάθε μπάρα με σοκολάτα ή σχηματίζουμε γραμμές.

Αν προτιμάμε τις μπουκιές αντί για μπάρες, χωρίζουμε σε 24 μπαλάκια, βουτάμε στη σοκολάτα και απολαμβάνουμε snickers balls.