Διατροφικές πληροφορίες συνταγής, ανά ball
- Ενέργεια: 61 kcal
- Υδατάνθρακες: 11.1 γρ.
- Πρωτεΐνη: 1.3 γρ.
- Λιπαρά: 1.7 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0.4 γρ.
- Φυτικές ίνες: 1.4 γρ.
            Υλικά
            
        
        
        
        
    Για 30 κομμάτια
- 140 γρ. νιφάδες βρώμης
- 200 γρ. χουρμάδες βασιλικούς
- 100 γρ. καρύδια
- 50 γρ. μέλι
- 2 κ.σ χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/8 κ.γ. γαρύφαλλο
 Διαδικασία
        
            
                            
                        
            
    Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή) 
        - Μουλιάζουμε τους χουρμάδες για 15' σε καυτό νερό, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε πολυκόφτη ψιλοκόβουμε τα μισά καρύδια, μεταφέρουμε σε μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα υπόλοιπα καρύδια, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα τρίμμα.
- Προσθέτουμε στον πολυκόφτη 100 γρ. από τις νιφάδες βρώμης, τους χουρμάδες, το μέλι, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα 40 γρ. βρώμης και πλάθουμε καλά με τα χέρια μας, να πάει η βρώμη παντού. Προαιρετικά βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγη ώρα, να σφίξει.
- Πλάθουμε μπαλάκια με το μείγμα, τα περνάμε από τα αλεσμένα καρύδια να καλυφθούν καλά και μεταφέρουμε σε πιατέλα.
 Μάνος Δημητρούλης
Μάνος Δημητρούλης 
            
         
         
 
 
 
 
 
 
