Υλικά
Για τη σούπα
- 3 παντζάρια μεσαίου μεγέθους, χωρίς τα φύλλα τους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πατάτα μεσαίου μεγέθους
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.σ. μηλόξυδο
- 950 ml - 1 lt ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου, ζεστό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
- φρέσκο μυρωδικό της επιλογής μας (άνηθο, μαϊντανό, μυρώνια κ.α.)
- γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος
- κρουτόν
Ροζέ Μοσχοφίλερο με πλούσιο ανθικό χαρακτήρα, ένταση και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Μικρή Κιβωτός - Κτήμα Λαντίδη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Καθαρίζουμε τα παντζάρια και την πατάτα και τα κόβουμε σε κυβάκια.
- Σε κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τη δάφνη, ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα την πατάτα και τα παντζάρια. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ξύδι και ανακατεύουμε 2-3 φορές.
- Βάζουμε τον ζεστό ζωμό, περιμένουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Μισοκλείνουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα παντζάρια.
- Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ (ή προσεχτικά και σε δόσεις σε μπλέντερ), μέχρι η σούπα να γίνει λεία και βελούδινη. Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο ζεστό ζωμό για να την αραιώσουμε. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
- Σερβίρουμε τη σούπα σε πιάτα και προαιρετικά γαρνίρουμε με κρουτόν, φρέσκα μυρωδικά και γιαούρτι ή λίγη κρέμα γάλακτος.
- Για να μη λεκιάσουν τα χέρια όταν καθαρίζουμε τα παντζάρια, φοράμε γάντια.
- Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα παντζάρια στον ατμό.