 
        
            Υλικά
            
                - 500 γρ. μανιτάρια (λευκά ή ποικιλία), κομμένα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 lt ζεστό ζωμό λαχανικών
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- λίγο θυμάρι φρέσκο, για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Βιδιανό, από την Κρήτη, περασμένο από βαρέλι. Η πρόταση του WSPC: Hesperis Vidiano Barrel - Idaia Winery
 
 Διαδικασία
        
            
        
                            
                        
            
    Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή) 
        - Για τη μανιταρόσουπα βελουτέ, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια και τα μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε σιγά-σιγά τον ζωμό, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς για να μη σβολιάσει το αλεύρι.
- Αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ, μέχρι η σούπα να αποκτήσει λεία και βελούδινη υφή.
- Επιστρέφουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σούπα να ζεσταθεί για 2-3 λεπτά, χωρίς όμως να βράσει. Αν χρειάζεται διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
- Σερβίρουμε τη μανιταρόσουπα ζεστή, γαρνιρισμένη με λίγο φρέσκο θυμάρι.
- Για πιο ελαφριά εκδοχή χρησιμοποιείστε κρέμα γάλακτος χαμηλή σε λιπαρά ή γάλα.
- Προτιμήστε λευκά κρεμμύδια και όχι κόκκινα, για πιο γλυκιά γεύση
- Μπορείτε να προσθέσετε λίγο λάδι τρούφας στο τέλος, για περισσότερη γεύση και άρωμα.
 Καρολίνα Δωρίτη
Καρολίνα Δωρίτη 
         
         
 
 
 
 
