Υλικά
- 600 γρ. κοτόπουλο στήθος
- 500 γρ. μανιτάρια λευκά
- 150 γρ. μπέικον
- 2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 1 lt γάλα
- 3 ασπράδια
- 1 κρεμμύδι
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 3 κ.σ. βασιλικό φρέσκο
- 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το σουφλέ με κοτόπουλο, μανιτάρια και γραβιέρα μαρινάρουμε το κοτόπουλο με τη μουστάρδα, τη ρίγανη, την πάπρικα, το μισό σκόρδο, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Το βάζουμε σε ταψί, προσθέτουμε 1 φλ. νερό και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον βασιλικό.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ετοιμάζουμε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στη συνέχεια, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο, τη μισή μπεσαμέλ, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
- Τέλος, προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Μεταφέρουμε σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ, καλύπτουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί.
- Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.