
Υλικά
- 500 γρ. σπανάκι φρέσκο καθαρισμένο
- 1 κρεμμύδι φρέσκο
- 1 πράσο
- 20 γρ. άνηθο
- 2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 80 γρ. (½ φλ.) γραβιέρα τριμμένη
- 10 γρ. (2 κ.σ.) ελαιόλαδο
- 1 lt (5 φλ.) γάλα ή ρόφημα φυτικό της αρεσκείας μας
- 15 μανιτάρια λευκά, μεγάλα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι και μπεσαμέλ ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τον άνηθο.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο, τον άνηθο και το σπανάκι και τα σοτάρουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να μαλακώσουν.
- Ετοιμάζουμε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Καθαρίζουμε το κοτσάνι και τον φλοιό από τα μανιτάρια και έπειτα τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
- Μοιράζουμε στα μανιτάρια το μείγμα με το σπανάκι και απλώνουμε από πάνω την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ.
- Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα.
- Ψήνουμε τα μανιτάρια στον φούρνο, στον αέρα για 10 λεπτά και στη συνέχεια γυρνάμε τον διακόπτη στις αντιστάσεις και τα ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.