
Υλικά
Για τις ρυζογκοφρέτες με αβοκάντο, τόφου και ντοματίνια
- 4 ρυζογκοφρέτες απλές
- 1 αβοκάντο ώριμο
- 100 γρ. τόφου σκληρό
- 6-8 ντοματίνια (κομμένα στη μέση ή σε φέτες)
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι
Για τις ρυζογκοφρέτες με τυρί κρέμα, ντοματίνια και αγγούρι
- 4 ρυζογκοφρέτες
- 100 γρ. τυρί κρέμα (light ή πλήρες, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας)
- 6–8 ντοματίνια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- ⅓ αγγούρι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ρίγανη
- λίγη φέτα σε κομματάκια (προαιρετικά)
Για τις ρυζογκοφρέτες με κατίκι και αγγούρι
- 4 ρυζογκοφρέτες
- 120 γρ. κατίκι Δομοκού (περίπου 30 γρ. ανά ρυζογκοφρέτα)
- ½ αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες ή λωρίδες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
Για τις ρυζογκοφρέτες με αβοκάντο, τόφου και ντοματίνια
- Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα. Λιώνουμε με ένα πιρούνι σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Έπειτα ετοιμάζουμε το τόφου, κόβοντας σε λεπτές φετούλες ή μικρούς κύβους.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με 1 κ.γ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το τόφου για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Προσθέτουμε προαιρετικά λίγο αλάτι, ρίγανη.
- Απλώνουμε το λιωμένο αβοκάντο πάνω στις ρυζογκοφρέτες.
- Τοποθετούμε από πάνω 3-4 φέτες ντοματίνια σε κάθε μία.
- Προσθέτουμε μερικά κομμάτια σοταρισμένου τόφου.
- Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και προαιρετικά λίγη ακόμα ρίγανη ή πιπέρι.
Για τις ρυζογκοφρέτες με τυρί κρέμα, ντοματίνια και αγγούρι
- Κόβουμε τα ντοματίνια και το αγγούρι σε λεπτές φέτες.
- Απλώνουμε περίπου 1 γεμάτη κουταλιά τυρί κρέμα σε κάθε ρυζογκοφρέτα.
- Βάζουμε τις φέτες αγγουριού και τα ντοματίνια πάνω από το τυρί, σε στρώσεις ή εναλλάξ.Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Από πάνω μπορούμε να σπάσουμε και μερικά μικρά κομμάτια φέτα.
Για τις ρυζογκοφρέτες με κατίκι και αγγούρι
- Αφού πλύνουμε το αγγούρι, το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Απλώνουμε το κατίκι στις ρυζογκοφρέτες
- Τοποθετούμε τις φέτες αγγουριού.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε πιπέρι φρεσκοτριμμένο.