Υλικά

Για τις ρυζογκοφρέτες με αβοκάντο, τόφου και ντοματίνια

  • 4 ρυζογκοφρέτες απλές
  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • 100 γρ. τόφου σκληρό
  • 6-8 ντοματίνια (κομμένα στη μέση ή σε φέτες)
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι 

Για τις ρυζογκοφρέτες με τυρί κρέμα, ντοματίνια και αγγούρι

  • 4 ρυζογκοφρέτες
  • 100 γρ. τυρί κρέμα (light ή πλήρες, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας)
  • 6–8 ντοματίνια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ⅓ αγγούρι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ρίγανη
  • λίγη φέτα σε κομματάκια (προαιρετικά)

Για τις ρυζογκοφρέτες με κατίκι και αγγούρι 

  • 4 ρυζογκοφρέτες
  • 120 γρ. κατίκι Δομοκού (περίπου 30 γρ. ανά ρυζογκοφρέτα)
  • ½ αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες ή λωρίδες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)

Για τις ρυζογκοφρέτες με αβοκάντο, τόφου και ντοματίνια 

  1. Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα. Λιώνουμε με ένα πιρούνι σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  3. Έπειτα ετοιμάζουμε το τόφου, κόβοντας σε λεπτές φετούλες ή μικρούς κύβους.
  4. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με 1 κ.γ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το τόφου για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Προσθέτουμε προαιρετικά λίγο αλάτι, ρίγανη.
  5. Απλώνουμε το λιωμένο αβοκάντο πάνω στις ρυζογκοφρέτες.
  6. Τοποθετούμε από πάνω 3-4 φέτες ντοματίνια σε κάθε μία.
  7. Προσθέτουμε μερικά κομμάτια σοταρισμένου τόφου.
  8. Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και προαιρετικά λίγη ακόμα ρίγανη ή πιπέρι.

Για τις ρυζογκοφρέτες με τυρί κρέμα, ντοματίνια και αγγούρι

  1. Κόβουμε τα ντοματίνια και το αγγούρι σε λεπτές φέτες.
  2. Απλώνουμε περίπου 1 γεμάτη κουταλιά τυρί κρέμα σε κάθε ρυζογκοφρέτα.
  3. Βάζουμε τις φέτες αγγουριού και τα ντοματίνια πάνω από το τυρί, σε στρώσεις ή εναλλάξ.Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Από πάνω μπορούμε να σπάσουμε και μερικά μικρά κομμάτια φέτα. 

Για τις ρυζογκοφρέτες με κατίκι και αγγούρι 

  1. Αφού πλύνουμε το αγγούρι, το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  2. Απλώνουμε το κατίκι στις ρυζογκοφρέτες
  3. Τοποθετούμε τις φέτες αγγουριού.
  4. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε πιπέρι φρεσκοτριμμένο.