Υλικά
  • 400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες & αποφλοιωμένες 
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σαλάτα

  • 1 μάνγκο ώριμο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ½ κρεμμύδι κόκκινο, σε λεπτές φέτες
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. φύλλα μαρουλιού ή γαλλικής σαλάτας, χοντροκομμένα
  • 1 χούφτα μικρή φρέσκα φύλλα δυόσμου, ολόκληρα ή ψιλοκομμένα

Για το ντρέσινγκ

  • 4 κ.σ. χυμό λάιμ
  • 1-2 κ.γ. μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου)
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας 
  • 1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο 
  • 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι (προαιρετικά, ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η σόγια)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο  

Μοσχοφίλερο με αρώματα κόκκινων φρούτων, τριαντάφυλλου και λουκουμιού, ελαφρύ σώμα και τραγανή οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Gris de Nuits Κτήμα Τσέλεπου
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σαλάτα με γαρίδες και μάνγκο, σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε με σύρμα τον χυμό λάιμ, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας και το τριμμένο τζίντζερ.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ενώ χτυπάμε με το σύρμα. 
  3. Προσθέτουμε αλατοπίπερο.
  4. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες. 
  5. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 
  6. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το δενδρολίβανο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  7. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το μάνγκο, το κρεμμύδι, το αβοκάντο, το μαρούλι και το δυόσμο. Ανακατεύουμε μέσα το μισό ντρέσινγκ.
  8. Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα, προσθέτουμε τις γαρίδες από πάνω και περιχύνουμε τη σαλάτα με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρουμε.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε καβουρδισμένο σουσάμι ή κάποιο ξηρό καρπό όπως κάσιους ή φιστίκια χοντροτριμμένα. 
  • Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες γαρίδες, κρατάμε τα κεφάλια τους για να φτιάξουμε ζωμό, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σάλτσες και άλλες συνταγές.