
Υλικά
- 400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες & αποφλοιωμένες
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σαλάτα
- 1 μάνγκο ώριμο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- ½ κρεμμύδι κόκκινο, σε λεπτές φέτες
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 100 γρ. φύλλα μαρουλιού ή γαλλικής σαλάτας, χοντροκομμένα
- 1 χούφτα μικρή φρέσκα φύλλα δυόσμου, ολόκληρα ή ψιλοκομμένα
Για το ντρέσινγκ
- 4 κ.σ. χυμό λάιμ
- 1-2 κ.γ. μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου)
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
- 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι (προαιρετικά, ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η σόγια)
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μοσχοφίλερο με αρώματα κόκκινων φρούτων, τριαντάφυλλου και λουκουμιού, ελαφρύ σώμα και τραγανή οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Gris de Nuits Κτήμα Τσέλεπου
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη σαλάτα με γαρίδες και μάνγκο, σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε με σύρμα τον χυμό λάιμ, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας και το τριμμένο τζίντζερ.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ενώ χτυπάμε με το σύρμα.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο.
- Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το δενδρολίβανο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το μάνγκο, το κρεμμύδι, το αβοκάντο, το μαρούλι και το δυόσμο. Ανακατεύουμε μέσα το μισό ντρέσινγκ.
- Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα, προσθέτουμε τις γαρίδες από πάνω και περιχύνουμε τη σαλάτα με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να προσθέσουμε καβουρδισμένο σουσάμι ή κάποιο ξηρό καρπό όπως κάσιους ή φιστίκια χοντροτριμμένα.
- Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες γαρίδες, κρατάμε τα κεφάλια τους για να φτιάξουμε ζωμό, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σάλτσες και άλλες συνταγές.