
Υλικά
- 1 κιλό παντζάρια
- 1 πορτοκάλι μεγάλο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
- 2 συσκευασίες Castello Danablu Μπλε Τυρί
- πρασινάδες της αρεσκείας μας
- ½ φλ. ρόδι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
- αλάτι
Για το dressing
- χυμό + ξύσμα από 1 λεμόνι
- χυμό + ξύσμα από 1 πορτοκάλι μικρό
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κοφτή μέλι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λευκό Pinot Gris με αρώματα ώριμων λευκών φρούτων, ξηρών καρπών και φρέσκων πικάντικων μπαχαρικών, ζωηρή οξύτητα και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Pinot Gris - Gustave Lorentz
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη χριστουγεννιάτικη σαλάτα με παντζάρια, πορτοκάλι και μπλε τυρί, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Πλένουμε τα παντζάρια, τα βάζουμε σε αλουμινόχαρτο, τα αλατίζουμε και τα κλείνουμε σε πακετάκι.
- Τα τοποθετούμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Τα τρυπάμε με πιρούνι για να δούμε αν έχουν μαλακώσει.
- Τα καθαρίζουμε από τη φλούδα και τα κόβουμε σε φέτες ή μεγάλα κυβάκια.
- Καθαρίζουμε το πορτοκάλι από τη λευκή μεμβράνη και το κόβουμε σε φετάκια.
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις πρασινάδες, τα κρεμμυδάκια, το ρόδι και τον μαϊντανό με λίγο αλάτι. Προσθέτουμε τα παντζάρια, τα καρύδια, το πορτοκάλι και το Castello Danablu Μπλε Τυρί.
- Χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά του dressing, περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Στον φούρνο τα παντζάρια γίνονται πιο νόστιμα και πολύ πιο γλυκά. Αν το προτιμάμε όμως, τα βράζουμε.