Υλικά
  • 1 φλ. νιφάδες βρώμης
  • 1½ φλ. νερό
  • ½ φλ. γάλα φυτικό (αμυγδάλου, βρώμης ή σόγιας)
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 μπανάνα κομμένη σε φέτες
  • ½ φλ. φρούτα εποχής, φρέσκα
  • 2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το πόριτζ (porridge) ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, την κανέλα και το αλάτι.
  2. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς για 5-7 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το φυτικό γάλα και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμα, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Αν προτιμάμε πιο αραιή υφή, προσθέτουμε λίγο επιπλέον γάλα.
  4. Μοιράζουμε το πόριτζ σε δύο μπολ και γαρνίρουμε το κάθε ένα με φέτες μπανάνας και φρέσκα φρούτα. Τέλος, περιχύνουμε με το σιρόπι σφενδάμου και σερβίρουμε.
  • Για μία πιο γλυκιά εκδοχή δοκίμασε να προσθέσεις ταχίνι, φιστικοβούτυρο ή κομματάκια μαύρης σοκολάτας.
  • Μπορείς να ετοιμάσεις τη βρώμη από το προηγούμενο βράδυ και να την ξαναζεστάνεις το πρωί με λίγο επιπλέον γάλα.
  • Πρόσθεσε 1 κ.σ. σκόνη πρωτεΐνης για έξτρα ενέργεια.