
Υλικά
- 1 φλ. νιφάδες βρώμης
- 1½ φλ. νερό
- ½ φλ. γάλα φυτικό (αμυγδάλου, βρώμης ή σόγιας)
- ½ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 1 μπανάνα κομμένη σε φέτες
- ½ φλ. φρούτα εποχής, φρέσκα
- 2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το πόριτζ (porridge) ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, την κανέλα και το αλάτι.
- Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς για 5-7 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το φυτικό γάλα και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμα, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Αν προτιμάμε πιο αραιή υφή, προσθέτουμε λίγο επιπλέον γάλα.
- Μοιράζουμε το πόριτζ σε δύο μπολ και γαρνίρουμε το κάθε ένα με φέτες μπανάνας και φρέσκα φρούτα. Τέλος, περιχύνουμε με το σιρόπι σφενδάμου και σερβίρουμε.
- Για μία πιο γλυκιά εκδοχή δοκίμασε να προσθέσεις ταχίνι, φιστικοβούτυρο ή κομματάκια μαύρης σοκολάτας.
- Μπορείς να ετοιμάσεις τη βρώμη από το προηγούμενο βράδυ και να την ξαναζεστάνεις το πρωί με λίγο επιπλέον γάλα.
- Πρόσθεσε 1 κ.σ. σκόνη πρωτεΐνης για έξτρα ενέργεια.