Υλικά
για ένα τετράγωνο ταψί διαστ. 20x20 εκ.
- 2 φλ. βρώμη
- ⅓ φλ. ζάχαρη ή σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1½ κ.γ. κανέλα
- λίγο αλάτι
- 2 φλ. γάλα
- 1 αυγό μεγάλο
- 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος ή ξηρών καρπών
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 μπανάνες ώριμες, κομμένες σε κομμάτια
- 1½ φλιτζ. μύρτιλλα ή ανάμεικτα μούρα ή σοκολάτα σε σταγόνες
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα baked oatmeals με μπανάνα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βουτυρώνουμε γενναιόδωρα το εσωτερικό ενός τετράγωνου ταψιού διαστάσεων 20x20 εκ. ή το στρώνουμε με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Σε μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
- Λιώνουμε καλά τις μπανάνες με ένα πιρούνι και τις ανακατεύουμε με το γάλα, το αυγό, το βούτυρο και τη βανίλια.
- Ενώνουμε τα στερεά υλικά με τα υγρά, ανακατεύοντας με μαρίζ μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
- Ρίχνουμε το μισό μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από τα μούρα ή τις σταγόνες σοκολάτας. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ποσότητα του μείγματος και ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα toppings.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 35-45 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και το μείγμα να σταθεροποιηθεί.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν σερβίρουμε.
Αν θέλουμε λίγο πιο γλυκό αποτέλεσμα, μπορούμε στο σερβίρισμα να περιχύσουμε με λίγο μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης.