Υλικά
  • 14 χουρμάδες, μαλακοί βασιλικοί, χωρίς κουκούτσι
  • 120 γρ. καρύδια
  • 90 γρ. ινδοκάρυδο

Για τη λεμονάτη κρεμώδη στρώση

  • 210 γρ. κάσιους, ωμά
  • 170 ml γάλα καρύδας, πλήρες
  • 85 γρ. μέλι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, φρέσκο
  • 1 κ.γ. λεμονιού
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες, για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τις παγωμένες μπάρες δημητριακών με φράουλες και κρέμα λεμονιού, πρώτα στρώνουμε μια φόρμα 20x10 εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  2. Έπειτα μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε ζεστό νερό για 10 λεπτά.
  3. Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε καλά, για να δημιουργήσουμε τη στρώση με χουρμάδες και ξηρούς καρπούς.
  4. Βάζουμε τους χουρμάδες, το ινδοκάρυδο και τα καρύδια σε μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να κολλάει όταν το πιέζουμε με τα δάχτυλα.

Για τη λεμονάτη κρεμώδη στρώση

  1. Βάζουμε τα κάσιους, το γάλα καρύδας, το μέλι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και το αλάτι σε μπλέντερ υψηλής ταχύτητας και χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
  2. Πιέζουμε καλά το μείγμα με τους χουρμάδες στη βάση της φόρμας. Απλώνουμε από πάνω τη λεμονάτη κρέμα. Γαρνίρουμε με φέτες φράουλας.
  3. Βάζουμε στην κατάψυξη για 8 ώρες ή όλο το βράδυ.
  4. Τέλος, βγάζουμε το σκέυος από την κατάψυξη και κόβουμε σε μπάρες. Τις απολαμβάνουμε όσο είναι δροσερές. 

Αν οι μπάρες είναι πολύ παγωμένες, τις αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις σερβίρουμε.