Υλικά
  • 2 κιλά πατάτες
  • 6 αυγά σφιχτά κομμένα στη μέση
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τη σος

  • 1 φλ. σπιτική μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. νερό
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Μοσχοφίλερο με έντονο αρωματικό χαρακτήρα, εσπεριδοειδών, τριαντάφυλλου και λουλουδιών. Η πρόταση του WSPC: Λευκό σε Γκρι Κτήμα Μητραβέλα

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την πατατοσαλάτα με μαγιονέζα, αυγά και μυρωδικά, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς και τις βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με όλα τα υπόλοιπα υλικά της σος.
  3. Στη σαλατιέρα, ενώνουμε τις πατάτες και τα αυγά με το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και τον μαϊντανό και περιχύνουμε με τη σος. Ανακατεύουμε απαλά για να μη διαλυθούν τα αυγά και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μπορούμε να βράσουμε τις πατάτες ολόκληρες με τη φλούδα αλλά έτσι θα αργήσουν να βράσουν και επιπλέον, το ξεφλούδισμα μετά της καυτής πατάτας, που κινδυνεύει να σου διαλυθεί και να σε κάψει, δεν είναι ό,τι πιο εύκολο.