Υλικά

για 10-12 κομμάτια

  • 1 φλ. ρύζι για σούσι, μαγειρεμένο όπως περιγράψαμε παραπάνω
  • 5–6 φέτες φρέσκος ή καπνιστός σολομός σε λεπτές φέτες των 7 εκ. ή 5–6 γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
  • Wasabi (προαιρετικά)
  • σάλτσα σόγιας, gari (τουρσί τζίντζερ)

Ασύρτικο με αρώματα λεμονιού, αχλαδιού και ροδάκινου, mineral χαρακτήρα, υψηλή οξύτητα και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Santorini Gavalas Winery
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νερό ή ξύδι για να μην κολλάει το ρύζι.
  2. Παίρνουμε μικρή ποσότητα ρυζιού, των 30 γρ. και πλάθουμε ένα «οβάλ» σχήμα με τα χέρια μας - σαν ένα μικρό μαξιλαράκι.
  3. Αν χρησιμοποιούμε wasabi, απλώνουμε ελάχιστο πάνω στην κάθε φέτα ψαριού ή στην κοιλιά της γαρίδας.
  4. Τοποθετούμε το ψάρι ή τη γαρίδα πάνω από το ρύζι και πιέζουμε ελαφρά να σταθεροποιηθεί.
  5. Σερβίρουμε με σάλτσα σόγιας και τουρσί τζίντζερ στο πλάι.

Αν θέλουμε να γίνουν πιο εντυπωσιακά, μπορούμε να τα δέσουμε με μια λεπτή λωρίδα από φύκι nori στη μέση.