
Υλικά
για 10-12 κομμάτια
- 1 φλ. ρύζι για σούσι, μαγειρεμένο όπως περιγράψαμε παραπάνω
- 5–6 φέτες φρέσκος ή καπνιστός σολομός σε λεπτές φέτες των 7 εκ. ή 5–6 γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
- Wasabi (προαιρετικά)
- σάλτσα σόγιας, gari (τουρσί τζίντζερ)
Ασύρτικο με αρώματα λεμονιού, αχλαδιού και ροδάκινου, mineral χαρακτήρα, υψηλή οξύτητα και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Santorini Gavalas Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νερό ή ξύδι για να μην κολλάει το ρύζι.
- Παίρνουμε μικρή ποσότητα ρυζιού, των 30 γρ. και πλάθουμε ένα «οβάλ» σχήμα με τα χέρια μας - σαν ένα μικρό μαξιλαράκι.
- Αν χρησιμοποιούμε wasabi, απλώνουμε ελάχιστο πάνω στην κάθε φέτα ψαριού ή στην κοιλιά της γαρίδας.
- Τοποθετούμε το ψάρι ή τη γαρίδα πάνω από το ρύζι και πιέζουμε ελαφρά να σταθεροποιηθεί.
- Σερβίρουμε με σάλτσα σόγιας και τουρσί τζίντζερ στο πλάι.
Αν θέλουμε να γίνουν πιο εντυπωσιακά, μπορούμε να τα δέσουμε με μια λεπτή λωρίδα από φύκι nori στη μέση.