
Υλικά
για 2 ρολά – 12 κομμάτια περίπου
- 2 φύλλα nori
- 1 φλ. μαγειρεμένο ρύζι για σούσι
- ½ αβοκάντο κομμένο σε λωρίδες
- 1 μικρό καρότο, τριμμένο ή κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- ¼ αγγουριού χωρίς τα σπόρια, σε λωρίδες
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο ή soy mayo (προαιρετικά)
- soy sauce, wasabi, ginger για το σερβίρισμα
Grüner Veltliner με αρώματα πράσινου μήλου και αχλαδιού, νότες εσπεριδοειδών και λευκού πιπεριού. Η πρόταση του WSPC: Kamptal Gruner Veltliner Domaene Gobelsburg
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα vegan maki rolls, πρώτα τοποθετούμε το nori στο sushi mat (ή σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος) με τη λεία πλευρά κάτω.
- Απλώνουμε λεπτή στρώση ρυζιού, αφήνοντας 1 εκ. ελεύθερο στην επάνω πλευρά.
- Τοποθετούμε τις λωρίδες αβοκάντο, καρότο και αγγούρι σε οριζόντια γραμμή στο κέντρο.
- Προαιρετικά, προσθέτουμε λίγες σταγόνες σησαμέλαιο ή soy mayo για έξτρα γεύση.
- Ρολάρουμε με προσοχή και βάζοντας σταθερή πίεση.
- Με βρεγμένο κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε σε ροδέλες.
- Προσθέτουμε και λεπτές φέτες από μάνγκο ή αγγούρι.
- Αφού κόψουμε, πασπαλίζουμε τις ροδέλες με σουσάμι. Για το σερβίρισμα επιλέγουμε ανάμεσα σε σάλτσα σόγιας, Gari (τουρσί τζίντζερ), πάστα wasabi, σαλάτα wakame (φύκια) ή edamame και συνοδεύουμε με πράσινο τσάι, δροσερό sake ή μια δροσερή lager.