Υλικά

για 2 ρολά – 12 κομμάτια περίπου

  • 2 φύλλα nori
  • 1 φλ. μαγειρεμένο ρύζι για σούσι
  • ½ αβοκάντο κομμένο σε λωρίδες
  • 1 μικρό καρότο, τριμμένο ή κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • ¼ αγγουριού χωρίς τα σπόρια, σε λωρίδες
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο ή soy mayo (προαιρετικά)
  • soy sauce, wasabi, ginger για το σερβίρισμα

Grüner Veltliner με αρώματα πράσινου μήλου και αχλαδιού, νότες εσπεριδοειδών και λευκού πιπεριού. Η πρόταση του WSPC: Kamptal Gruner Veltliner Domaene Gobelsburg
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα vegan maki rolls, πρώτα τοποθετούμε το nori στο sushi mat (ή σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος) με τη λεία πλευρά κάτω.
  2. Απλώνουμε λεπτή στρώση ρυζιού, αφήνοντας 1 εκ. ελεύθερο στην επάνω πλευρά.
  3. Τοποθετούμε τις λωρίδες αβοκάντο, καρότο και αγγούρι σε οριζόντια γραμμή στο κέντρο.
  4. Προαιρετικά, προσθέτουμε λίγες σταγόνες σησαμέλαιο ή soy mayo για έξτρα γεύση.
  5. Ρολάρουμε με προσοχή και βάζοντας σταθερή πίεση.
  6. Με βρεγμένο κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε σε ροδέλες.
  • Προσθέτουμε και λεπτές φέτες από μάνγκο ή αγγούρι.
  • Αφού κόψουμε, πασπαλίζουμε τις ροδέλες με σουσάμι. Για το σερβίρισμα επιλέγουμε ανάμεσα σε σάλτσα σόγιας, Gari (τουρσί τζίντζερ), πάστα wasabi, σαλάτα wakame (φύκια) ή edamame και συνοδεύουμε με πράσινο τσάι, δροσερό sake ή μια δροσερή lager.