Υλικά
  • 1 lt ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.σ. miso λευκό
  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ. σπανάκι baby, καλά πλυμένo
  • 200 γρ. tofu, στεγνωμένο καλά ανάμεσα σε δύο φύλλα χαρτί κουζίνας και κομμένο σε κύβους 
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. σησαμέλαιο (προαιρετικά)

Λευκό Riesling με αρώματα νυχτολούλουδου, γιασεμιού, ξύσματος λεμονιού, τροπικών φρούτων και ισορροπημένη οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Riesling - Vegoritis

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη θρεπτική και εύκολη σούπα miso με λαχανικά βάζουμε το ζωμό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το καρότο και τα μανιτάρια.
  2. Βράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Σε μικρό μπολ διαλύουμε το miso με λίγο από τον ζεστό ζωμό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε το σπανάκι, το tofu και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
  5. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, γαρνιρισμένη με φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγο σησαμέλαιο.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα και noodles, για ένα πιο χορταστικό αποτέλεσμα. Σε αυτή την περίπτωση πρώτα τα βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε πάλι πολύ καλά πριν τα προσθέσουμε στη σούπα.
  • Το καλοκαίρι, μπορούμε να προσθέσουμε και 1-2 κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες