Υλικά
- 1 κιλό μοσχαράκι από χτένι, κομμένο σε μπουκιές
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1-2 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο σε πολύ ψιλά καρεδάκια
- 3-4 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο ή 1 κ.γ. ξερό
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.γ. γεμάτο μείγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 συσκευασίες ντομάτα κονκασέ
- 1 φλ. κρασί κόκκινο
- 1 πακέτο ταλιατέλες ή παπαρδέλες
- τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ερυθρό Lagrein με αρώματα κερασιού, βύσσινου και δαμάσκηνου, βελούδινες τανίνες και φρουτώδη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Lagrein Elena Walch
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το μοσχαράκι ραγού με ταλιατέλες ζεσταίνουμε σε πλατιά και χαμηλή κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, το θυμάρι, το φύλλο δάφνης και το μείγμα μπαχαρικών, μέχρι να μαραθούν και να ροδίσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και να σοταριστεί ελαφρά.
- Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Περνάμε από το μπλέντερ την ντομάτα κονκασέ μαζί με το σκόρδο, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, αλατίζουμε και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Πού και πού ελέγχουμε μήπως χρειαστεί περισσότερο νερό.
- Όταν το φαγητό απορροφήσει όλο το νερό και μείνει με τη σάλτσα του, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να πάει παντού. Το βούτυρο την τελευταία στιγμή δίνει άρωμα, νοστιμιά και δένει καλύτερα τη σάλτσα.
- Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και τα κλωναράκια του θυμαριού.
- Βράζουμε τις ταλιατέλες και τις σερβίρουμε με το ραγού, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.
Ελένη Ψυχούλη