
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαράκι από χτένι ή ποντίκι, κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον πολυκόφτη
- 1 κ.σ. κοφτή κουρκουμά
- 1 στικ κανέλας
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
- 1 κ.σ. μέλι
- χυμό από ½ λεμόνι
- ¾ φλ. ελαιόλαδο
- ½ φλ. σταφίδες ξανθές
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ξινόμαυρο με έντονο κόκκινο φρούτο όπως το κεράσι και το βύσσινο, γλυκά μπαχαρικά αλλά και νύξεις λουλουδιών και ντομάτας. Η πρόταση του WSPC: Νάουσα Οινοποιείο Αργατία
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το μαροκάνικο μοσχαράκι ταζίν σε χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μαζί με το κρεμμύδι και τον κουρκουμά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τον γλυκάνισο και την κανέλα, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε το κρέας με νερό.
- Σκεπάζουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε στη διάρκεια λίγο νεράκι παραπάνω.
- Μόλις μαλακώσει το κρέας, ρίχνουμε το μέλι με το χυμό λεμονιού και τις σταφίδες, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί άλλα 5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.