Υλικά
  • 300 γρ. φουσίλι (βίδες)
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 χούφτα ρόκα
  • λίγα φύλλα βασιλικού
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό ή χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μοσχοφίλερο με αρώματα εσπεριδοειδών, ανθικές νότες και υψηλή οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Μαντινεία - Οινοποιείο Μορόπουλου.

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σαλάτα φουσίλι με φέτα, ντοματίνια και βασιλικό βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
  2. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό κάτω από τη βρύση, για να σταματήσει ο βρασμός. Στραγγίζουμε πολύ καλά.
  3. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα ντοματίνια, τη φέτα, τα φύλλα βασιλικού και τη ρόκα.
  4. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ή το λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε, και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σερβίρουμε αμέσως ή αφήνουμε τη μακαρονοσαλάτα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.

Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και κατεψυγμένο αρακά, βράζοντας τον μαζί με τα ζυμαρικά τα τελευταία 2-3 λεπτά και τα σουρώνουμε μαζί.

Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγες ελιές ή κάπαρη για επιπλέον γεύση.

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική και για meal prep, καθώς διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες.