
Υλικά
- 300 γρ. φουσίλι (βίδες)
- 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 1 χούφτα ρόκα
- λίγα φύλλα βασιλικού
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό ή χυμό λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μοσχοφίλερο με αρώματα εσπεριδοειδών, ανθικές νότες και υψηλή οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Μαντινεία - Οινοποιείο Μορόπουλου.
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη σαλάτα φουσίλι με φέτα, ντοματίνια και βασιλικό βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
- Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό κάτω από τη βρύση, για να σταματήσει ο βρασμός. Στραγγίζουμε πολύ καλά.
- Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα ντοματίνια, τη φέτα, τα φύλλα βασιλικού και τη ρόκα.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ή το λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε, και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε αμέσως ή αφήνουμε τη μακαρονοσαλάτα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και κατεψυγμένο αρακά, βράζοντας τον μαζί με τα ζυμαρικά τα τελευταία 2-3 λεπτά και τα σουρώνουμε μαζί.
Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγες ελιές ή κάπαρη για επιπλέον γεύση.
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική και για meal prep, καθώς διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες.