Υλικά

για περίπου 50 κομμάτια

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • νερό χλιαρό
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο και τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει το μείγμα μια τριφτή ζύμη.
  2. Αλατίζουμε και ζυμώνουμε και πάλι.
  3. Διαλύουμε τη μαγιά σε 130 ml χλιαρό νερό, τη ρίχνουμε στο μείγμα και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
  4. Προσθέτουμε όσο επιπλέον χλιαρό νερό χρειάζεται, ζυμώνοντας παράλληλα, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, μαλακή και ελαστική.
  5. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.
  6. Αμέσως μετά την ξαναζυμώνουμε και τη μοιράζουμε σε μεγάλα μπαλάκια.
  7. Πλάθουμε κάθε μπαλάκι σε κορδόνι. Το κόβουμε στα τρία και το τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι.
  8. Ζεσταίνουμε σε βαθιά κατσαρόλα άφθονο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα λαλάγγια μέχρι να χρυσίσουν, για περίπου 20 λεπτά. 
  9. Τα στραγγίζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα συνοδεύουμε με πικάντικη φέτα ή τα τρώμε σκέτα, σαν σνακ.