Υλικά

για 20 - 25 μπισκότα

  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • λίγο δενδρολίβανο τριμμένο
     

Αφρώδες κρασί! Παραδοσιακή μέθοδος παραγωγής από Μαντινεία, Αμύνταιο ή την Ζίτσα. Η πρόταση του WSPC: Amalia Βrut – Τσέλεπος Wines

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα αλμυρά μπισκοτάκια με παρμεζάνα και δενδρολίβανο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου.
  2. Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε με το μίξερ χειρός.
  3. Μόλις ενοποιηθούν και πάρουμε μια ομοιογενή ζύμη, τη μεταφέρουμε στον πάγκο. Πλάθουμε σε ρολό με διάμετρο 6 εκ. περίπου.
  4. Κόβουμε με κοφτερό, βρεγμένο μαχαίρι σε ροδέλες - μπισκοτάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
  5. Ψήνουμε στο φούρνο για 15-18 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Προσοχή! Μόλις τα μπισκοτάκια βγαίνουν από το φούρνο, είναι μαλακά. Θα στερεοποιηθούν μόλις κρυώσουν.