Υλικά
για 20 - 25 μπισκότα
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδος
- λίγο δενδρολίβανο τριμμένο
Αφρώδες κρασί! Παραδοσιακή μέθοδος παραγωγής από Μαντινεία, Αμύνταιο ή την Ζίτσα. Η πρόταση του WSPC: Amalia Βrut – Τσέλεπος Wines
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα αλμυρά μπισκοτάκια με παρμεζάνα και δενδρολίβανο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου.
- Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε με το μίξερ χειρός.
- Μόλις ενοποιηθούν και πάρουμε μια ομοιογενή ζύμη, τη μεταφέρουμε στον πάγκο. Πλάθουμε σε ρολό με διάμετρο 6 εκ. περίπου.
- Κόβουμε με κοφτερό, βρεγμένο μαχαίρι σε ροδέλες - μπισκοτάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 15-18 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Προσοχή! Μόλις τα μπισκοτάκια βγαίνουν από το φούρνο, είναι μαλακά. Θα στερεοποιηθούν μόλις κρυώσουν.
Ελένη Ψυχούλη