
Υλικά
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- 2 πιπεριές κέρατα, κομμένες σε ψιλές ροδέλες
- 1 κολοκύθι ψιλοκομμένο στον πολυκόφτη
- 1 καρότο ψιλοκομμένο στον πολυκόφτη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα μεγάλη, ώριμη, ψιλοκομμένη στο χέρι
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο
- ¾ από ένα πακέτο κριθαράκι χοντρό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
- γραβιέρα τριμμένη
Ερυθρό Tempranillo από τη Ribera del Duero, με αρώματα κόκκινων φρούτων, βανίλιας και γλυκών μπαχαρικών. Πλούσιο στόμα, με ισορροπημένη οξύτητα και όμορφη πυκνότητα. Η πρότασή μας: Tinto Pesquera Crianza - Bodegas Alejandro Fernandez
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το μαμαδίστικο κριθαράκι με κιμά, σε μια χαμηλή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τον κιμά με τις πιπεριές και το μείγμα μπαχαρικών, μέχρι να διαλυθεί σε ψιλά κομμάτια. Η διαδικασία γίνεται πολύ εύκολα με το σύρμα για τα αυγά.
- Μόλις σωταριστεί ο κιμάς προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κολοκύθι και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε τον κιμά μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του, για 30' περίπου.
- Στο τέλος ρίχνουμε τον βασιλικό.
- Βράζουμε το κριθαράκι σε άφθονο αλατισμένο νερό, το στραγγίζουμε και το σερβίρουμε με τον κιμά και γραβιέρα τριμμένη.
Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε στον κιμά 2 κ.σ. κουκουνάρια και σταφίδες μαύρες.