Υλικά
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 2 πιπεριές κέρατα, κομμένες σε ψιλές ροδέλες
  • 1 κολοκύθι ψιλοκομμένο στον πολυκόφτη
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο στον πολυκόφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα μεγάλη, ώριμη, ψιλοκομμένη στο χέρι
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο
  • ¾ από ένα πακέτο κριθαράκι χοντρό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • γραβιέρα τριμμένη

Ερυθρό Tempranillo από τη Ribera del Duero, με αρώματα κόκκινων φρούτων, βανίλιας και γλυκών μπαχαρικών. Πλούσιο στόμα, με ισορροπημένη οξύτητα και όμορφη πυκνότητα. Η πρότασή μας: Tinto Pesquera Crianza - Bodegas Alejandro Fernandez

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το μαμαδίστικο κριθαράκι με κιμά, σε μια χαμηλή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τον κιμά με τις πιπεριές και το μείγμα μπαχαρικών, μέχρι να διαλυθεί σε ψιλά κομμάτια. Η διαδικασία γίνεται πολύ εύκολα με το σύρμα για τα αυγά.
  2. Μόλις σωταριστεί ο κιμάς προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κολοκύθι και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  3. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε τον κιμά μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του, για 30' περίπου. 
  4. Στο τέλος ρίχνουμε τον βασιλικό.
  5. Βράζουμε το κριθαράκι σε άφθονο αλατισμένο νερό, το στραγγίζουμε και το σερβίρουμε με τον κιμά και γραβιέρα τριμμένη. 

Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε στον κιμά 2 κ.σ. κουκουνάρια και σταφίδες μαύρες.