Υλικά
- 800 γρ. κοτόπουλο φιλέτο από στήθος ή μπούτι, κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- ξύσμα + χυμό από 1 λεμόνι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το κουσκούς
- 400 γρ. κουσκούς
- 400 γρ. νερό
- χυμό από ½ λεμόνι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 80 γρ. βούτυρο αγελάδος
Ασύρτικο με πολυπλοκότητα από εσπεριδοειδή, άνθη και νότες ορυκτότητας. Πλούσιο σώμα με ισορροπημένη οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: 2 Κόσμοι Ασύρτικο Κτήμα Γκότση
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το κουσκούς με κοτόπουλο ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, το μείγμα μπαχαρικών και 1 ποτήρι νερό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το φαγητό. Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μείνει με το ζουμάκι του.
- Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το κουσκούς: Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και μαραίνουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το κουσκούς, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
- Αλατίζουμε, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και το νερό, χαμηλώνουμε σε μεσαία θερμοκρασία, σκεπάζουμε και αφήνουμε το κουσκούς να απορροφήσει το νερό του και να μαλακώσει.
- Σερβίρουμε το κουσκούς σε πιατέλα, βάζουμε από πάνω το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Στο σερβίρισμα, μπορούμε να προσθέσουμε ένα αβοκάντο κομμένο σε φετάκια και επιπλέον λεμόνι.
Ελένη Ψυχούλη