Ανακαλύψαμε μία συνταγή για πηχτή και αχνιστή σοκολάτα, που μπορούν να απολαύσουν και όσοι ακολουθούν κετογονική διατροφή και αναζητούν συνταγές πλούσιες σε λιπαρά αλλά χαμηλές σε υδατάνθρακες. Εδώ η σοκολάτα λιώνει με κρέμα γάλακτος αντί για γάλα και η ζάχαρη αντικαθίσταται από στέβια, δημιουργώντας ένα λαχταριστό ρόφημα για τα φθινοπωρινά ή χειμωνιάτικα απογεύματα στο σπίτι.
Υλικά
- 2 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη
- 2 κ.γ. στέβια
- 1 ¼ φλ. νερό
- ¼ φλ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γ. κοφτή εκχύλισμα βανίλιας
- σαντιγί για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Σε κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το κακάο, με τη στέβια και 2 κ.σ. από το νερό, μέχρι να διαλυθούν.
- Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά το ρόφημα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μεγάλη κούπα. Γαρνίρουμε με σαντιγί και αν θέλουμε προσθέτουμε ένα ξυλάκι κανέλας και πασπαλίζουμε με επιπλέον κακάο.