
Διατροφικές πληροφορίες, ανά μερίδα (¼ συνταγής)
- Ενέργεια: 273 kcal
- Υδατάνθρακες: 49 γρ.
- Πρωτεΐνη: 14,7 γρ.
- Λιπαρά: 4,9 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0,4 γρ.
- Φυτικές ίνες: 6 γρ.
Υλικά
Για 2 γλυκοπατάτες
- 2 γλυκοπατάτες μεγάλες (400 γρ. η μία)
- 200 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
- 1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. σάλτσα bbq
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- ¼ κ.γ. τσίλι σκόνη
- 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λευκό από την ποικιλία Παύλος με έντονα φρουτώδη αρωματικό χαρακτήρα ώριμων εξωτικών φρούτων, βοτανικότητα και αρώματα μπαχαρικών. Η πρόταση του WSPC: Pavlos - Solomos Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τις ψητές γλυκοπατάτες γεμιστές με κοτόπουλο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες και χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα μπαχαρικά για το κοτόπουλο, τα 2 είδη πάπρικας, τη σκόνη τσίλι, αλάτι, πιπέρι. Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά να καλυφθεί με τα μπαχαρικά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά και θωρακίζουμε τo κοτόπουλου για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
- Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.
- Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και με ένα πιρούνι το μαδάμε, σχηματίζοντας λωρίδες από τις ίνες του.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα bbq.
- Ανοίγουμε τις γλυκοπατάτες στα δύο, σχηματίζοντας μία τσέπη και τις «σκάβουμε» ελαφρώς. Γεμίζουμε με το κοτόπουλο, ανακατεύοντας με την ψίχα της γλυκοπατάτας και γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμύδι, κόλιανδρο και επιπλέον σάλτσα bbq.