Για να φτιάξουμε τη φριτάτα χρειαζόμαστε ένα τηγάνι που θα μπορεί να μπαίνει στον φούρνο χωρίς να κινδυνεύει να λιώσει η λαβή του. Άρα πρέπει να είναι αφαιρούμενη ή ξύλινη ή μεταλλική.
Υλικά
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, σε λεπτές φέτες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 8 αυγά
- 50 ml γάλα
- 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 150 γρ. φέτα, κομμένη σε κυβάκια
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2-3 κλαδάκια θυμάρι, τα φύλλα μόνο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Chenin Blanc με αρώματα τροπικών φρούτων και ώριμων εσπεριδοειδών, νότες από χαμομήλι και mineral χαρακτήρα. Η πρόταση του WSPC: Vouvray Champalou
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη φριτάτα με κρεμμύδια, τυρί και φρέσκα μυρωδικά βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι με την κατάλληλη λαβή. Λιώνουμε μέσα το βούτυρο και ρίχνουμε τα ξερά κρεμμύδια και το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και την τριμμένη γραβιέρα, προσθέτοντας λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
- Περιχύνουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι με το μείγμα των αυγών και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μοιράζουμε τα κυβάκια της φέτας σε όλη την επιφάνεια της ομελέτας, πασπαλίζουμε με θυμάρι και μαϊντανό και βάζουμε το τηγάνι στον φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η ομελέτα και από πάνω.
- Σερβίρουμε τη φριτάτα στο τραπέζι μαζί με το τηγάνι, πασπαλίζοντας με το πράσινο μέρος των κρεμμυδιών, επιπλέον μαϊντανό ψιλοκομμένο και φυλλαράκια από θυμάρι.
Ιωάννα Σταμούλου