Υλικά
  • 300 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 6 αυγά
  • 2-3 κ.σ. νερό
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 75 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο 
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Sauvignon Blanc με αρώματα εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων, φρουτώδη γεύση και λεμονάτη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Notes White - Gentilini

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη φριτάτα με μπρόκολο και τυρί κρέμα βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα νερό να πάρει βράση. Αλατίζουμε και βάζουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου. 
  2. Βράζουμε για 5 λεπτά να γίνουν τρυφερά και έπειτα στραγγίζουμε.
  3. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το νερό, το κεφαλοτύρι και ανάλογο αλατοπίπερο. Χτυπάμε καλά με σύρμα.
  4. Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά και ρίχνουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το μπρόκολο και το φέρνουμε μερικές βόλτες στο τηγάνι.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω από το μπρόκολο, κουνάμε το τηγάνι να πάει παντού και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  6. Με μια ξύλινη σπάτουλα ανοίγουμε το ωμό μείγμα του αυγού σε διάφορα σημεία ώστε να αρχίσει να ψήνεται και αυτό.
  7. Όταν ψηθεί η κάτω πλευρά της ομελέτας, με τη βοήθεια πιάτου τη γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη και στο τέλος τη σερβίρουμε ζεστή σε πιατέλα.
  8. Αν θέλουμε συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί και έξτρα τυρί κρέμα.