
Υλικά
- 300 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
- 30 γρ. βούτυρο
- 6 αυγά
- 2-3 κ.σ. νερό
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 75 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Sauvignon Blanc με αρώματα εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων, φρουτώδη γεύση και λεμονάτη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Notes White - Gentilini
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη φριτάτα με μπρόκολο και τυρί κρέμα βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα νερό να πάρει βράση. Αλατίζουμε και βάζουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου.
- Βράζουμε για 5 λεπτά να γίνουν τρυφερά και έπειτα στραγγίζουμε.
- Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το νερό, το κεφαλοτύρι και ανάλογο αλατοπίπερο. Χτυπάμε καλά με σύρμα.
- Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά και ρίχνουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το μπρόκολο και το φέρνουμε μερικές βόλτες στο τηγάνι.
- Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω από το μπρόκολο, κουνάμε το τηγάνι να πάει παντού και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Με μια ξύλινη σπάτουλα ανοίγουμε το ωμό μείγμα του αυγού σε διάφορα σημεία ώστε να αρχίσει να ψήνεται και αυτό.
- Όταν ψηθεί η κάτω πλευρά της ομελέτας, με τη βοήθεια πιάτου τη γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη και στο τέλος τη σερβίρουμε ζεστή σε πιατέλα.
- Αν θέλουμε συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί και έξτρα τυρί κρέμα.