Υλικά
            
                - 300 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
 - 30 γρ. βούτυρο
 - 6 αυγά
 - 2-3 κ.σ. νερό
 - 100 γρ. τυρί κρέμα
 - 75 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
 - αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 
Sauvignon Blanc με αρώματα εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων, φρουτώδη γεύση και λεμονάτη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Notes White - Gentilini
 Διαδικασία
        
            
                            
                        
            
    Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή) 
        - Για τη φριτάτα με μπρόκολο και τυρί κρέμα βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα νερό να πάρει βράση. Αλατίζουμε και βάζουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου.
 - Βράζουμε για 5 λεπτά να γίνουν τρυφερά και έπειτα στραγγίζουμε.
 - Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το νερό, το κεφαλοτύρι και ανάλογο αλατοπίπερο. Χτυπάμε καλά με σύρμα.
 - Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά και ρίχνουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το μπρόκολο και το φέρνουμε μερικές βόλτες στο τηγάνι.
 - Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω από το μπρόκολο, κουνάμε το τηγάνι να πάει παντού και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
 - Με μια ξύλινη σπάτουλα ανοίγουμε το ωμό μείγμα του αυγού σε διάφορα σημεία ώστε να αρχίσει να ψήνεται και αυτό.
 - Όταν ψηθεί η κάτω πλευρά της ομελέτας, με τη βοήθεια πιάτου τη γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη και στο τέλος τη σερβίρουμε ζεστή σε πιατέλα.
 - Αν θέλουμε συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί και έξτρα τυρί κρέμα.
 
Ιωάννα Σταμούλου