Υλικά

για 25-30 σουδάκια

Για τα σουδάκια

  • 125 ml νερό
  • 125 ml γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. καπνιστό σολομό, πολύ ψιλοκομμένο
  • 1–2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

Για γαρνίρισμα

  • 50-70 γρ καπνιστό σολομό, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • άνηθο φρέσκο σε φουντίτσες 

Λευκό Αφρώδες Franciacorta από 85% Chardonnay και 15% Pinot Blanc, με πολύπλοκο αρωματικό χαρακτήρα, έντονα αρώματα λεμονιού, κίτρου και αποξηραμένου βερίκοκου, εξαιρετική ισορροπία και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Montenisa Blanc de Blancs Marchese Antinori

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα αλμυρά σουδάκια με κρέμα τυριού και καπνιστό σολομό βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το γάλα, το βούτυρο και το αλάτι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να αρχίσει το μείγμα ελαφρώς να κοχλάζει.
  2. Προσθέτουμε όλο το αλεύρι μονομιάς και ανακατεύουμε δυνατά με σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη που ξεκολλά από τα τοιχώματα.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει για 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να έχουμε μια γυαλιστερή και παχύρρευστη ζύμη.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  6. Με κορνέ σχηματίζουμε μικρά σουδάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  7. Ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν καλά. Δεν ανοίγουμε τον φούρνο κατά το ψήσιμο. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε περίπου 45 λεπτά να κρυώσουν τελείως.
  8. Σε μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τον χυμό λεμονιού, το πιπέρι, τον σολομό και τον άνηθο μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
  9. Κόβουμε τα σουδάκια στη μέση ή ανοίγουμε μικρή τρύπα στη βάση και τα γεμίζουμε με κορνέ.
  10. Γαρνίρουμε με λίγο σολομό και φρέσκο άνηθο και σερβίρουμε.

Μπορούμε να τα γεμίσουμε με ό,τι άλλο μας αρέσει όπως τονοσαλάτα, μους πέστροφας, αυγοσαλάτα κτλ.