Υλικά

για 6 βαζάκια περίπου 250-300 ml το καθένα

  • 500 γρ. αμύγδαλα, ωμά με τη φλούδα (ή άλλους ξηρούς καρπούς της επιλογής μας)
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. τσίλι (προαιρετικό)
  • 1 κ.σ. δενδρολίβανο φρέσκο, λεπτοκομμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα γλυκοαλμυρά αμύγδαλα με μέλι, μπαχαρικά και μυρωδικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Ανακατεύουμε σε μπολ το μέλι με το λάδι και όλα τα μπαχαρικά.
  3. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά.
  4. Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε για 12-15 λεπτά, ανακατεύοντας στα μισά του χρόνου.
  5. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και στη συνέχεια τα βάζουμε σε βαζάκια.
  • Για πιο τραγανό αποτέλεσμα, αφήνουμε τους καρπούς να κρυώσουν τελείως πριν σφραγίσουμε τα βάζα.
  • Αφού κρυώσουν μπορούμε να προσθέσουμε και μερικά φρέσκα φύλλα δενδρολίβανο για επιπλέον άρωμα και χρώμα.