Υλικά
  • 2 αχλάδια ώριμα, σφιχτά
  • 1 συσκευασία τυρί μπρι (125 γρ.)
  • 1 χούφτα ρόκα
  • 8 λωρίδες προσούτο
  • χυμό λεμονιού
  • αλάτι

Prosecco από την Ιταλία και την ποικιλία Glera. Υψηλή οξύτητα, νότες εσπεριδοειδών, φίνος λεπτός αφρισμός και επίγευση που διαρκεί. Η πρόταση του WSPC: Matiu Brut Prosecco Superiore L’ Antica Quercia

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για να φτιάξουμε το μεζεδάκι με αχλάδια, μπρι και προσούτο πλένουμε τα αχλάδια και - χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους - τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια και το κοτσάνι.
  2. Κόβουμε κάθε μισό αχλάδι πάλι στη μέση και τα βάζουμε σε μπολ. Περιχύνουμε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν και πασπαλίζουμε με αλάτι.
  3. Κόβουμε 8 τριγωνάκια από το τυρί.
  4. Απλώνουμε στον πάγκο 1 λωρίδα προσούτο, βάζουμε στη μία άκρη 1 κομμάτι αχλάδι, 1 κομμάτι τυρί, φύλλα ρόκας και τυλίγουμε σε ρολό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Σερβίρουμε αμέσως σε πιατέλα.