Υλικά

για 20 μπισκότα 

Για τα μπισκότα 

  • 150 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 καψουλάκι βανιλίνης ή 1 κ.γ. βανίλια υγρή
  • 2 αυγά

Για τη γέμιση

  • 20 κ.γ. κρέμα ταχίνι με σοκολάτα ή πορτοκάλι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)

Ετοιμάζουμε τη ζύμη

  1. Για τα μπισκότα Halloween σε σχήμα κολοκύθας αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά των μπισκότων (εκτός από τα αυγά) στον κάδο του μίξερ. Προσαρμόζουμε τους γάντζους και ξεκινάμε να τα δουλεύουμε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα σαν ψίχουλα.
  3. Προσθέτουμε το πρώτο αυγό και μετά το δεύτερο και αφού ομογενοποιηθούν στη ζύμη, τη βγάζουμε στον πάγκο και ζυμώνουμε για πολύ λίγο, μέχρι να γίνει μαλακή και εύπλαστη. Την κάνουμε μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Φτιάχνουμε μπισκότα - κολοκύθες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος 2 ρηχά ταψιά.
  2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη. Τοποθετούμε ένα κομμάτι από χαρτί ψησίματος στον πάγκο μας και βάζουμε επάνω το πρώτο κομμάτι ζύμης. Το πιέζουμε με τις παλάμες να πλατύνει.
  3. Τοποθετούμε από πάνω δεύτερο κομμάτι χαρτιού και με τη βοήθεια του πλάστη το ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών.
  4. Με κουπ πατ σε σχήμα κολοκύθας Halloween, διαμέτρου 6 εκ., κόβουμε μπισκότα και τα μεταφέρουμε στα ταψιά που ετοιμάσαμε.
  5. Τα ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα απαλό μπεζ χρώμα - δεν θέλουμε να ροδοκοκκινίσουν πολύ.
  6. Τα ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα βγάλουμε από το ταψί για να μη διαλυθούν.

Γεμίζουμε και απολαμβάνουμε

  1. Παίρνουμε τα μισά μπισκότα και απλώνουμε πάνω τους τη γέμιση της επιλογής μας και ύστερα τα σκεπάζουμε με δεύτερο μπισκότο, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσουν μεταξύ τους.
  2. Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος και μετά από λίγο είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.  
  • Όσοι δεν αγαπούν το ταχίνι μπορούν να τα γεμίσουν με πραλίνα φουντουκιού ή μαρμελάδα κολοκύθας.
  • Αν θέλουμε, με ένα κουτάλι παίρνουμε λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα και περιχύνουμε τα μπισκότα, δημιουργώντας γραμμές και σχήματα ακανόνιστα. Αφήνουμε να κρυώσει η κουβερτούρα και να σταθεροποιηθεί πριν τα μεταφέρουμε σε σκεύος σερβιρίσματος.