Υλικά
  • 100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 60 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 βανίλια
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σπιτική πραλίνα φουντουκιού λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  2. Σε πολυκόφτη αλέθουμε σταδιακά τα φουντούκια. Στο τέλος, επιμένουμε πολύ, μέχρι τα φουντούκια να γίνουν πολτός και να βγάλουν το έλαιό τους, να αρχίσουν, δηλαδή να υγροποιούνται.
  3. Προσθέτουμε το κακάο, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, τη σοκολάτα λιωμένη, τη βανίλια και χτυπάμε, μέχρι να ενωθούν εντελώς και να έχουμε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
  4. Μεταφέρουμε την πραλίνα σε βαζάκι. 
  • Μπορούμε να κάνουμε τη συνταγή και με σοκολάτα κουβερτούρα.
  • Επίσης, αντί για φουντούκια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λευκά αμύγδαλα.