Υλικά
- 100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
- 1 κ.σ. κακάο
- 60 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 βανίλια
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη σπιτική πραλίνα φουντουκιού λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Σε πολυκόφτη αλέθουμε σταδιακά τα φουντούκια. Στο τέλος, επιμένουμε πολύ, μέχρι τα φουντούκια να γίνουν πολτός και να βγάλουν το έλαιό τους, να αρχίσουν, δηλαδή να υγροποιούνται.
- Προσθέτουμε το κακάο, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, τη σοκολάτα λιωμένη, τη βανίλια και χτυπάμε, μέχρι να ενωθούν εντελώς και να έχουμε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
- Μεταφέρουμε την πραλίνα σε βαζάκι.
- Μπορούμε να κάνουμε τη συνταγή και με σοκολάτα κουβερτούρα.
- Επίσης, αντί για φουντούκια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λευκά αμύγδαλα.