Υλικά
για 14 μπισκότα
Για τη ζύμη
- 100 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 130 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 1 κ.γ. σόδα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για τη γέμιση
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% κακάο
- 120 γρ. κρέμα γάλακτος
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
Για τα μπισκότα
- Για τα μπισκότα πορτοκάλι γεμιστά με σοκολάτα, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και τα χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
- Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 2 ώρες.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε τα μπισκότα με στρογγυλό κουπ πατ. Πρέπει να βγουν περίπου 26-28 μπισκότα.
- Τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Για τη γέμιση
- Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μπολ.
- Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση, τη ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα και ομογενοποιούμε. Περιμένουμε λίγο να κρυώσει.
- Με ένα κουτάλι, παίρνουμε μικρή ποσότητα από τη γέμιση και την τοποθετούμε στο κέντρο ενός μπισκότου. Σκεπάζουμε με ένα δεύτερο μπισκότο και το αφήνουμε σε πιατέλα. Επαναλαμβάνουμε, μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα και η γέμιση.
- Περιμένουμε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και απολαμβάνουμε.
Τα σκέτα μπισκότα, χωρίς τη σοκολατένια γέμιση, μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε μεταλλικό ή γυάλινο δοχείο, που κλείνει αεροστεγώς, για περίπου έναν μήνα. Τα μπισκότα με τη γέμιση, τα βάζουμε στο ψυγείο μετά το πρώτο 24ωρο.