Υλικά

για 6 μπρουσκέτες

  • 6 φέτες ψωμί λευκό, χωριάτικο
  • 1-2 αχλάδια ώριμα, κομμένα σε φέτες
  • 100 γρ. τυρί μαλακό (κατσικίσιο, ρικότα, μπρι ή ό,τι άλλο θέλουμε)
  • 1 χούφτα καρύδια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • 2-3 κ.γ. μέλι
  • λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα της μπρουσκέτας
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο 

Riesling όψιμου τρύγου από τη Γερμανία, με αρώματα ώριμων εσπεριδοειδών και πυρηνόκαρπων φρούτων, μελιού και ροδοπέταλων. Η πρόταση του WSPC: Riesling Spätlese Robert Weil

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τις μπρουσκέτες με αχλάδι, μέλι, τυρί και καρύδια αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με λίγο ελαιόλαδο και τις φρυγανίζουμε στην τοστιέρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να γίνουν τραγανές.
  2. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και απλώνουμε πάνω τους τις φέτες του αχλαδιού και στη συνέχεα το τυρί (αν είναι κατσικίσιο ή φέτα, το θρυμματίζουμε με πιρούνι).
  3. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και περιχύνουμε κάθε μπρουσκέτα με λίγο μέλι (περίπου ½ κ.γ. ανά φέτα).
  4. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.