Υλικά
  • 5  αυγά, βρασμένα, σφιχτά
  • 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο
  • 2 κ.σ. χυμό λάιμ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.γ. sriracha
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα, μικρή ψιλοκομμένη
  • καπνιστός σολομός (προαιρετικά)
  • μαύρο σουσάμι (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα πικάντικα αυγά με γέμιση αβοκάντο, πρώτα καθαρίζουμε και διαχωρίζουμε τα αυγά. 
  2. Αφού καθαρίσουμε τα βρασμένα αυγά, τα κόβουμε στη μέση και προσεκτικά αφαιρούμε τους κρόκους και τους ρίχνουμε στο μηχάνημα με τα μαχαίρια.
  3. Στη συνέχεια καθαρίζουμε το αβοκάντο και το προσθέτουμε στους κρόκους. Προσθέτουμε το χυμό από το λάιμ, το σκόρδο, τη sriracha και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα σαν κρέμα. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί αλατοπιπερώνουμε.
  4. Τέλος, με κορνέ ζαχαροπλαστικής ή προσεκτικά με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα ασπράδια με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Προσθέτουμε λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα, προαιρετικά καπνιστό σολομό και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.