Μακαρονόπιτα

Υλικά
  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας (450 γρ.)
  • 300 γρ. μακαρόνια Νο2
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 250 γρ. φέτα σε κομμάτια
  • 500 ml γάλα φρέσκο (ή αραιωμένο εβαπορέ)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Traminer με έντονα αρώματα λευκών φρούτων, λουλουδιών και βοτάνων, ευχάριστη οξύτητα και έντονη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Alba di Munte Katogi Averoff
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη γιαννιώτικη μακαρονόπιτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο.
  3. Αφού τα σουρώσουμε, τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το γάλα.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά, τα τυριά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα της συσκευασίας, λαδώνοντας τα κάθε φορά.
  6. Ρίχνουμε τα μακαρόνια και καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας και πάλι ένα-ένα.
  7. Ραντίζουμε με λίγο νερό το τελευταίο φύλλο και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε απαλά την πίτα σε κομμάτια.
  8. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα.