Αυτή την περίοδο καλωσορίζουμε το φθινόπωρο, μαζί με όλα του τα αρώματα και τις γεύσεις. Αυτό σημαίνει ότι αξιοποιούμε τον μούστο και το πετιμέζι - που μπορούμε είτε να αγοράσουμε από παντοπωλεία, σούπερ μάρκετ, συνεταιρισμούς και οινοποιεία, είτε να φτιάξουμε και μόνοι μας στο σπίτι - για να ετοιμάσουμε από γλυκές, μέχρι αλμυρές συνταγές που απολαμβάνει όλη η οικογένεια.

Ο μούστος και το πετιμέζι μπορούν να μπουν σε πολλές παρασκευές, για πρωινό, για μεσημεριανό, για σνακ αλλά και για βραδινό. Από τα all time classic μουστοκούλουρα και τη μουσταλευριά που πάντα φτιάχνουμε αυτή την εποχή, μέχρι γκρατέν λαχανικών, κέικ, μαρμελάδες και μους σοκολάτας. Μάλιστα, ο μούστος γίνεται και το κρυφό και απρόσμενο υλικό που θα δώσει μοναδική γεύση σε κρέας και ψάρι.