Υλικά
- 2 πορτοκάλια κομμένα σε ροδέλες περίπου 0,5 εκ.
- 150 ml πετιμέζι
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 αυγά
- 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 60-70 γρ. μέλι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Μαλαγουζιά με αρώματα ανθόμελου, βερίκοκου και ανανά, με υψηλή οξύτητα και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Μελίας Κτήμα Παπαγιαννάκου
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το ανάποδο κέικ πορτοκάλι με πετιμέζι προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
- Στρώνουμε τις φέτες πορτοκαλιού σε βουτυρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και περιχύνουμε με το πετιμέζι. Αυτό θα βοηθήσει τις φέτες να καραμελώσουν ελαφρά κατά το ψήσιμο.
- Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το βούτυρο, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αδειάζουμε τη ζύμη πάνω από τις φέτες πορτοκαλιού.
- Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο κέντρο του.
- Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Το κέικ διατηρείται καλά σκεπασμένο σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 μέρες ή στο ψυγείο για περίπου 5 μέρες.
Αμαρυλλίς Τσέγκου